De omstandigheden waren pittig. Regen, hagel, natte sneeuw en windkracht 4 probeerde de mannen van hun doel af te houden. Maar ze zijn geslaagd!

In 10 uur tijd wisten Koen en Ronald de 76km speedmars te volbrengen. Een afstand die ze wilden volbrengen omdat we 76 jaar in vrijheid leven. Twee veteranen die beiden in Afghanistan hebben gediend en die elkaar vooraf niet kenden maar hetzelfde doel hadden.

Het venijn zat hem in de laatste 500 meters. Eerst de berg omhoog om vervolgens via een kronkelweg richting de finish te gaan. Daar werd deze foto gemaakt die symbool staat voor de wijze waarop beide mannen het met elkaar volbracht hebben.

Als 1 team bleven zij de gehele weg bij elkaar en hielpen ze elkaar door de moeilijke stukken heen. Blaren en spierpijn konden hen niet deren want ze want de mannen hadden een doel. Tijdens de tocht leerden ze elkaar echt kennen zoals vroeger bij hun eerste militaire vorming en uitzendingen.

De tocht is volbracht en een nieuwe broederschap gesmeed. Op naar volgend jaar wanneer alles in het teken zal staan van vrijheid want ‘vrijheid is niet vanzelfsprekend, daar heeft altijd iemand een prijs voor betaald’.

MeetTheMarines gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.