In 2020 moesten we onze evenementen afgelasten maar ondanks alles maatregelen wilden we Bevrijdingsdag niet zomaar voorbij laten gaan. In de geest van het Korps Mariniers besloten we om in het teken van 75 jaar vrijheid te gaan sporten.

We gingen onder andere 75km marsen, hardlopen en fietsen. Er kwam een pittige workout die in het teken stond van 75 en onze deelnemers besloten om andere sportieve activiteiten te volbrengen.

Een traditie werd geboren en dit jaar doen we dat in het teken van 76 jaar vrijheid. 54 deelnemers hebben besloten om een vrijheidsloop van 76 km te gaan doen en er wordt 76 km gefietst. Er is weer een workout die in het teken staat van 76 en er wordt 7,6 km gezwommen.

Twee Afghanistan veteranen gaan 76km speedmarsen. De ene lopend en de andere rollend. Rollend doordat hij bij zijn uitzending ernstig gewond is geraakt.

In de week voor 5 mei hebben we persoonlijke verhalen over vrijheid gedeeld zodat ‘vrijheid is niet vanzelfsprekend, er heeft altijd iemand een prijs voor betaald’ betekenis krijgt.

MeetTheMarines gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.