De spelers waren voor een de-briefing van de wedstrijd die ze een dag ervoor verloren hadden bijeengekomen. Althans dat dachten ze.

Kort na aanvang van de de-briefing kwamen de MTM instructeurs de de-briefing verstoren en gaven ze de spelers 30 seconden om met jas en tas buiten te staan. Na een korte introductie en wat knikken en knakken werden de spelers meegenomen.

Wat volgde was een bootcamp, speedmars en onwetendheid over wat er verder zou gaan gebeuren maar ook hoe lang het zou duren. De opdracht was de spelers volkomen in het ongewisse te laten over wat hen de komende 28 uur te wachten zou staan. Daarnaast moesten ze teruggeworpen worden op de basis. Zelf eten koken, onderkomen maken en aanpassen aan de constant veranderende omstandigheden.

Het was duidelijk te merken dat ze volledig uit hun comfortzone waren gehaald. De weerstand was niet van de lucht en sommigen probeerden de opdrachten te ondermijnen en de instructeurs belachelijk te maken. Zij stuitten echter op een team wat onvermoeibaar was en bereid om tot het gaatje te gaan om de opdracht goed uit te voeren. Rond 18:00 uur, bijna 9 uur later, was de weerstand gebroken en begrepen de spelers dat de weerstand te veel wrijving gaf.

Vervolgens gingen zij in drie groepen uiteen voor militaire zelfverdediging, schieten en legden zij een hindernisparcour af. Daarna mochten ze in zelfgebouwde onderkomens gaan rusten om korte tijd later middels een Crashmove eruit gehaald te worden.

Alles werd afgesloten met een mars van 15 km die eindigde op de middenstip van het Willem II stadion waar zij o.a. werden opgewacht door hun ouders. Het was een bijzondere en pittige teambuilding voor zowel de spelers als de instructeurs. De ene werd door de activiteiten uit zijn comfortzone gehaald en de andere door de reacties hierop. Het moment dat beiden elkaar vonden was bijzonder om te zien en mee te maken.

MeetTheMarines gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.