Bij een 24H pellen we langzaam de buitenste laag er af. De laag waarin je alleen maar sociaal wenselijk gedrag laat zien en die daadwerkelijk groeien hindert. De dunne laag die weerspiegelt hoe je graag gezien wilt worden maar die je vaak niet bent. De buitenste laag die door onder andere kleding, uiterlijk of functie je een bepaalde positie en beeld geeft.

Pas wanneer die laag er af is en we bij diegene zijn gekomen die je daadwerkelijk bent kunnen we beginnen met bouwen. Pas dan kunnen we alles wat onder de tafel afspeelt op tafel leggen en open kaart spelen. Te veel zien we dat in plenaire situaties sociaal wenselijke antwoorden worden gegeven en sociaal wenselijk gedrag wordt vertoont. De mooiste doelstellingen worden op mooie en wenselijke locaties zoals een conferentiezaal gegeven.

Wat als je dat in het veld doet? Welke doelstellingen hang je aan en hoe gedraag je je wanneer de druk wordt opgebouwd? Onder ideale omstandigheden vinden we onszelf vaak mensgericht of een visionair. Sociaal wenselijke antwoorden. De praktijk leert ons dat wanneer de druk langzaam wordt opgebouwd we taakgericht worden en alles om ons heen vergeten. We zien en horen elkaar niet meer en denken alleen maar aan de opdracht en taak die we moeten vervullen. De wereld om ons heen vernauwd.

Bij ons maak je niet alleen de afspraken in het veld maar wij testen ze ook meteen in de praktijk. Wie je wilt zijn en wie je daadwerkelijk bent kunnen dan behoorlijk verschillen. Dat is niet erg maar juist het begin van de weg die je met elkaar gaat bewandelen. Daarom adviseren we vaak om een 24 uurs zodat we eerst aan die buitenste laag kunnen werken. Een laag die vaak bij vermoeidheid, onzekerheid en slaapgebrek naar boven komt. Pas wanneer die laag eraf is kan je aan de groei beginnen.

MeetTheMarines gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.